sábado, 30 de septiembre de 2023

[La Fàbrica Digital] Maysun: “Tenir fama no serveix de res si pateixes estrès crònic per falta d’estabilitat laboral”

Maysun va néixer a Saragossa el 1980 i amb menys de deu anys ja volia ser ella qui expliqués els esdeveniments més importants del món. Al final, per diverses qüestions relacionades amb la seva identitat, va acabar empunyant una màquina de fer fotos com a arma. Ha il·lustrat les pàgines de The New York Times, National Geographic i The Wall Street Journal i ha treballat per empreses com l’Auropean Presphotho Agency. Però el nom no ho és tot. Una mica desesperada amb les dinàmiques del negoci del fotoperiodisme, en aquesta entrevista repassa com és el món on es mou. El món on es veu obligada a sobreviure. El món que Maysun intenta millorar.

Des del 2005 estàs especialitzada en cobertura de notícies internacionals. Per què vas prendre aquesta decisió?

Jo anava per arqueòloga egípcia i això del fotoperiodisme va venir una mica de gairó. Em van anar sorgint una sèrie de preguntes internes sobre la meva identitat palestina i em van agafar amb la càmera a la mà. La llavor del periodisme ja hi era, des de petita, des que vaig veure amb nou anys com queia el mur de Berlín el 1989. Jo no volia que m’ho expliquessin, volia ser jo qui ho expliqués.

Seguir leyendo AQUÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario