lunes, 27 de noviembre de 2023

[La Fàbrica Digital] “Els departaments de recursos humans estan mal vistos perquè no tenen cura del talent”

Pilar Jiménez és experta en gestió de persones. Així és com s’anomena actualment el que sempre s’ha conegut com a recursos humans. Una pàtina de pintura nova arriba en aquest departament que, a la majoria d’empreses, no està gaire ben vist per la plantilla.

Jiménez ha treballat a diferents empreses internacionals i des de fa uns anys ho fa per compte propi. També forma part del consell assessor de la Fundació Factor Humà, des d’on intenten aportar una nova perspectiva sobre aquest exercici professional.

Els departaments de recursos humans han patit molts canvis els darrers anys. Començant pel nom, ara s’anomena departament de Gestió de Persones. Quins canvis hi has notat?

Els canvis han estat més a la societat que als departaments. Crec que en els darrers anys ha augmentat la consciència social sobre la necessitat de cuidar les persones a dins de les organitzacions. Cada cop més, s’estén l’enfocament sistèmic en què les persones tenen un paper determinant perquè, sense elles, el sistema mateix no funciona.

Seguir leyendo AQUÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario