domingo, 6 de agosto de 2023

[La Fàbrica Digital] Eugenia Tenenbaum: “Molts canvis que els museus han introduït es deuen a l’empenta de les xarxes socials”

Eugenia Tenenbaum és una de les divulgadores d’art més conegudes gràcies al seu perfil d’Instagram, on aglutina més de 100.000 seguidors. Es va professionalitzar fa més de tres anys i, des d’aleshores, ha aconseguit viure de l’amor a l’art. Amb dos llibres a l’esquena, aquesta especialista rep La Fàbrica Digital a Madrid, just després de fer una xerrada sobre ‘Les dones i Picasso’ organitzada per l’Institut de les Dones.

Eugenia Tenenbaum, historiadora de l’art i divulgadora 
(imatge cedida per l’entrevistada).

Quan vas començar a fer divulgació artística a través d’Instagram fa gairebé cinc anys, vas pensar que t’hi podries podria arribar a dedicar professionalment?

En aquell moment, a Instagram amb prou feines s’hi feia divulgació i això em va fer pensar que no, que no en podria viure. Un altre motiu va ser que jo vaig començar-hi per inèrcia: parlava del que aprenia i m’interessava a cada moment i, al principi, ni tan sols era conscient que estava fent divulgació. Per això, potser per manca de referències o consciència sobre la feina d’una mateixa, en cap moment vaig pensar que em dedicaria a la divulgació de la història de l’art.

Seguir leyendo AQUÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario