viernes, 11 de agosto de 2023

[La Fàbrica Digital] De festa major amb quatre orquestres

Passen de Raffaela Carrà i Nino Bravo a Melendi, Estopa i Ska-P. Tampoc hi falten Shakira, Raphael, Queen, El Canto del Loco i AC/DC. Les orquestres que animen els pobles el dia gran de les festes patronals són molt més del que s’hi veu. La majoria dels integrants no en poden viure, pateixen retards continus dels ajuntaments per cobrar, assagen a les proves de so, han d’estar a l’última de les cançons de l’estiu i, a més, fer malabars perquè l’orquestra no trastoqui massa la conciliació personal.

Cap dels membres de Band the Cool es dedica
a la música professionalment (Band the Cool)

Fa cinc anys, Band the Cool acabava de néixer i va fer uns deu concerts. Ara aquesta xifra s’ha quintuplicat, diu Josep Giménez, el cantant d’aquesta orquestra de Lleida. “Tots els integrants venim del món musical. Vam decidir fer un grup de versions amb els temes més coneguts de la història de la música”, explica.

És mestre de primària. Cap dels vuit músics i dos tècnics de la formació podrien viure dels bolos en directe. “Si fóssim una banda més coneguda, potser sí que podríem plantejar-nos-ho, però tal i com estan els preus avui dia ens és impossible”, lamenta. És a dir, l’orquestra és més un hobby per aconseguir un sobresou que un treball com a tal.

Seguir leyendo AQUÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario