jueves, 22 de septiembre de 2022

[La Fàbrica digital] La por de la joventut: deixar de ser ciutadà per a ser supervivent

Un informe de Creu Roja destaca l’augment de la joventut que demana ajuda i situa els seus majors problemes en la cronificació de la pobresa, la falta d’escolta i la necessitat d’ocupacions no precàries.

Quasi és impossible accedir a una oferta laboral sense eines i coneixement digital de cara a la postulació. Tampoc, evidentment, sense gairebé cap formació, encara que per a tot això primer calgui haver-se desenvolupat en un entorn que pugui anar més enllà de la supervivència del dia a dia. En poques paraules: que la teva família no necessiti que deixis d’estudiar aviat perquè fa falta un salari més a casa.

La cronificació de la pobresa i abandó escolar primerenc, igual que la discriminació per no posseir els recursos econòmics suficients per a l’obtenció d’una formació adequada i un treball posterior, són alguns factors destacats per Creu Roja en el seu últim informe focalitzat en la joventut. Sobretot, alerta que gairebé la meitat de les persones que han format part de l’estudi tenen por al futur: es tracta d’una roda en què es retroalimenta l’entorn empobrit.

Seguir leyendo AQUÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario