lunes, 13 de marzo de 2023

[La Fàbrica Digital] Morir treballant: cada cop més i pitjor

L’any passat van morir 826 persones a Espanya, més de dues cada dia, mentre eren a la feina o s’hi desplaçaven. 103 a Catalunya. Són més d’un centenar de persones respecte 2021, molt lluny de la xifra de 2017, quan en van ser 629 a tot l’Estat espanyol. La construcció va ser el sector en què més persones van perdre la vida i la Regió de Múrcia, la comunitat autònoma on més van augmentar les morts. Per què? Sempre ha estat així?

Els infarts i vessaments cerebrals van ser la causa principal de mort dels accidents de treball. Què es pot fer per evitar-los? El confinament per la pandèmia va fer que baixessin? ¿El teletreball ha fet que es redueixin els accidents in itinere (durant el desplaçament) amb víctimes mortals?

Julio Fuentes és delegat de prevenció de riscos laborals (PRL) de la Confederació General del Treball (CGT). Abans de res, un avís: “Les xifres de morts de 2022 són demolidores. Però encara augmentaran, perquè s’ha de fer servir el barem europeu d’Eurostat, que suma les morts que es produeixin durant els 12 mesos posteriors a l’accident”. Per rebaixar aquest índex i actualitzar la normativa a l’ecosistema laboral d’avui, el Ministeri de Treball ha impulsat l’Estratègia Espanyola 2023-2027 sobre seguretat i salut a la feina, que aborda aspectes com els col·lectius vulnerables, les petites i mitjanes empreses (pimes), la perspectiva de gènere i l’enfortiment del sistema nacional de seguretat i salut.

Seguir leyendo AQUÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario