sábado, 27 de mayo de 2023

[La Fàbrica Digital] Publicar o plegar, la pressió de la ciència

La societat sap realment en quines condicions treballen els investigadors? Sap que, per a la immensa majoria, aconseguir una beca és sinònim de tenir un sou? Com s’ha arribat fins a aquesta situació que prima publicar molt per sobre de la qualitat dels continguts?

Escatir aquestes qüestions esdevé imprescindible, encara que no sigui fàcil, si realment la investigació científica pretén estar al servei del comú; i més tenint en compte que majoritàriament es finança amb fons públics. Investigadors de diversos graus i amb diferents experiències es reuneixen en aquestes línies per posar una mica de llum a un món sovint massa desconegut.

Quan Lluís Montoliu va veure el debat generat sobre el número d’articles científics publicats per un investigador que El País va destapar va ser contundent al seu compte de Twitter: “Frederick Sanger (1918-2013), dues vegades premi Nobel de Química el 1958 i 1980, va publicar 89 articles entre 1942 i 2004 (62 anys), és a dir “només” 1,4 articles per any de mitjana. No comença a ser el moment d’en lloc de comptar articles i on surten… comencem a llegir-los?”.

Seguir leyendo AQUÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario